תוכנית צוותא | חרדים באוניברסיטה העברית

תוכנית צוותא

תכנית צוותא נועדה לתת מענה לסטודנטים ולסטודנטיות חרדים הבאים בשערי האוניברסיטה העברית.

מפגש העולמות בין זהות החרדית- תורנית לבין הסביבה האקדמית  מהווים לא אחת אתגר חברתי, תרבותי וזהותי.

תכנית 'צוותא' נועדה לתת מענה לצורך בקבוצת שייכות וזהות בקרב סטודנטים מהקהילה החרדית העושים את דרכם בקהילייה האקדמית. זאת על מנת לאפשר להם ממש את יכולותיהם ולשגשג בסביבה האקדמית, בד בבד עם נאמנותם לזהותם, לערכי לקהילה ולהוויית בית המדרש.

התכנית מציעה למשתתפים בה פלטפורמה לשיח, קהילה, מרחב לימינאלי המאפשר שיתוף, תמיכה, תחושת שייכות, העמקה, צמיחה ויצירה תורנית אינטלקטואלית.

מטרת התכנית:

1. טיפוח קבוצת זהות, שייכות, תמיכה ו'קבוצת משימה'

2. פלטפורמה לעיון, לשיח ולשיתוף בהתמודדות עם אתגרי מפגש הזהות החרדית והעולם האקדמי

3. תמיכה בקליטה ובפיתוח אופק אקדמי

4. עידוד יזמות ופעילות חברתית, דיאלוגית ולמדנית

התוכנית מיועדת לסטודנטים וסטודנטיות חרדים בתואר ראשון ושני כאשר תינתן עדיפות לסטודנטים בשנה הראשונה ללימודים באוניברסיטה. מספר המקומות מוגבל ועל המועמדים לעבור וועדת מיון הכוללת מילוי תיק אישי, הערכת התיק, וראיונות קבוצתיים.

מלגות

ההשתתפות בתכנית מזכה במלגה שנתית בסך 3500 ש"ח אשר מותנית בנוכחות מלאה במפגשים.

מטרת המלגה המוצהרת הינה לאפשר לסטודנטים לפנות זמן לתהליך הקבוצתי והאישי של התכנית.

מלגות אלו אינן מונעות קבלת מלגות סיוע אחרות לנזקקים להן.

התכנית כוללת:

• 7 מפגשים לאורך השנה
  • סדנאות פיתוח אקדמי וקידום קריירה
  • פעילויות העשרה ו'בית מדרש'
  • עידוד יזמות ויצירה
  • התוכנית מיועדת לסטודנטים ולסטודנטיות חרדים בתואר ראשון ושני.
  • תינתן עדיפות לסטודנטים בשנה הראשונה באוניברסיטה
  • מערך המיון הינו תלת שלבי: מילוי תיק מועמד, הערכת התיק וראיונות קבוצתיים
  • מספר המקומות מוגבל

ניתן לשלוח מייל לבירורים לכתובת tzavta@mail.huji.ac.il